Välj produkt:

denna kalkyl är framtagen av ALRp AGENTUR AB
specialisten på glass- och espressomaskiner
www.alrp.se

Maximum sålda per timme:
Mixkostnad per liter:
Portionsstorlek (gram): Portionsstorlek Shake (ml)
Försäljningspris per styck: inkl. moms. Momsen dras av vid beräkning av TB och vinst
Försäljning per dag (styck):  
Antal försäljningsmånader: Maskinkostnad
kr /år:
Klicka här för omräkning   
Kostnad/portion:  
TB/portion:
TB/dag:
Om du har säsongsberoende verksamhet kan du multiplicera TB/månad med det antal månader du har öppet.
TB/månad:
Årsvinst:
     
Rekommenderad ensmaksmaskin: Rekommenderad tvåsmaksmaskin:
 

Våra beräkningar baseras på följande antaganden:

  1. Mjukglass:  80% overrun och mixvikt om 1100 gram per liter,
    portioner beräknas i vikt.
  2. Shake:  50% overrun, portioner beräknas i volym
  3. Fryst dryck(slush):  10% overrun, portionsstorleken räknas i volym

Alla beräkningar utgår från en temperatur om 24°C i lokalen.