Varma kaffedrinkar |
||
Amaretto Latte | Café a la Pompadour | Caffé Latte |
2 espresso Recept från Torani |
Exklusivt & väl värt att pröva - 1 port 15 g mörk choklad Smält blockchoklad och mjölk på svag värme i en kastrull. Blanda i det nybryggda kaffet och häll blandningen i en stor kopp. Krydda försiktigt med mald kardemumma. Recept från vem vet var |
Amerikansk Caffé Latte - Kaffe & kardemumma är en delikat kombination Gör en espresso eller en liten kopp extra starkt kaffe. Blanda 1-2 krm mald kardemumma i mjölken. Skumma mjölken eller värm och vispa. Häll kaffet i en stor kopp och fyll med mjölk. Sockra om du brukar använda socker i kaffet. Recept från Alrp |
Cappuccinomix | Kanelkaffe | Cinnamon Latte |
Cappuccinomix med gräddglass. Efterrätt med kaffe, eller bara en smaskig cappuccino. 1 cappuccino Recept från Siaglass |
Lättblandat & gott - 4 port 6 dl starkt kaffe Häll kanelen i bryggtratten tillsammans med kaffebönorna och brygg därefter ett riktigt starkt och gott kaffe. Lägg 2 bitar socker i varje kopp. Häll på kaffet och mjölken. Njut! |
2 espresso Recept från Torani |
Chocolate Éclair | Chocolate Latte | Coffee Vanilla |
Chocolate Éclair Café Au Lait ½ dl fransk rostat kaffe Ånga mjölk och syrup tillsammans. Häll uppvärmd, smaksatt mjölk i ett högt glas och tillsätt kaffet. Lägg ett tunt lager av skummad mjölk över drycken, eller garnera med vispad grädde. Recept från Torani |
2 espresso Ånga mjölk och syrup tillsammans. Häll uppvärmd, smaksatt mjölk i ett högt glas och tillsätt kaffet. Lägg ett tunt lager av skummad mjölk över drycken, eller garnera med vispad grädde. Recept från Torani |
Kaffe med vaniljsmak är en delikatess - 1 port 1 dubbel espresso Häll espresson i ett högt glas. Rör ner sirapen. Om du inte har sirap kan du prova med en tsk vaniljsocker plus 1-2 tsk vanligt socker. Toppa med vispad eller skummad mjölk. Garnera med kakao. Servera med en lång sked. Recept från Arla |
Dublin Ditty | Fudge Ripple Mocha | Havanna |
2 espresso Ånga mjölk och syrup tillsammans. Häll uppvärmd, smaksatt mjölk i ett högt glas och tillsätt espresso. Lägg ett tunt lager av skummad mjölk över drycken. Recept från Torani |
2 espresso Ånga mjölk och syrup tillsammans. Häll uppvärmd, smaksatt mjölk i ett högt glas och tillsätt kaffet. Lägg ett tunt lager av skummad mjölk över drycken, eller garnera med vispad grädde. Recept från Torani |
Använd romsirap eller kanske riktig rom 1 dubbel espresso Om du inte har romsirap hemma kan du byta ut det mot riktig rom eller ett par droppar romessens plus någon tsk socker. Häll upp espresson i ett högt glas. Rör ner sirap eller romessens och socker. Häll över mjölken. Rör om försiktigt och toppa med lite mjölkskum. Servera med lång sked. Recept från Arla |
Hazelnut Latte | Hazelnut Decadence | Irish Cream |
2 espresso Ånga mjölk och syrup tillsammans. Häll uppvärmd, smaksatt mjölk i ett högt glas och tillsätt espresso. Lägg ett tunt lager av skummad mjölk över drycken. Recept från Torani |
2 espresso Ånga mjölk och syrup tillsammans. Häll uppvärmd, smaksatt mjölk i ett högt glas och tillsätt kaffet. Lägg ett tunt lager av skummad mjölk över drycken, eller garnera med vispad grädde. Recept från Torani |
Irish cream latte 2 espresso Ånga mjölk och syrup tillsammans. Häll uppvärmd, smaksatt mjölk i ett högt glas och tillsätt espresso. Lägg ett tunt lager av skummad mjölk över drycken. Recept från Torani |
Mint Coccacino | Mocca Latte | |
Mintchoklad & kaffe - istället för godis 1 dubbel espresso Sirapen kan bytas ut mot mintchoklad, exv två AfterEight och eventuellt en tsk socker. Recept från Arla |
Choklad & vispgrädde dubbel espresso - mmm... 1 dubbel espresso Blanda espresson och chokladtoppingen i ett högt glass. Fyll upp med ångad mjölk. Toppa med vispad grädde och pudra med kakao. Vira en servett runt glaset. Servera med en lång sked. Recept från Skånemejerier |
|